sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Asukkaat toimivat liikenneympäristön parantamiseksi (Haagalainen 2/2011)


Julkaistu: Haagalainen 2/2011

Joukkoliikenteen käyttäjä aristelee poikkikulkua hämärän ja huonosti hoidetun puiston läpi. Miten pyöräilijä löytää alueen jo olemassa olevat hyvät reitit? Lisäksi moni asukas toivoo Pohjois-Haagan Thalianaukiosta viihtyisämpää ja turvallisempaa. Muun muassa näihin asioihin syyskuussa toimintansa aloittanut asukkaiden liikenneryhmä pyrkii löytämään parannusehdotuksia.

Alueen asukkaista koostuva nelihenkinen liikenneryhmä kokoaa ehdotukset suunnitelmaksi, joka esitellään alkukesästä 2012 kaupungin edustajille ja tahoille, joilla voi olla rooli ehdotettujen asioiden toteuttamiselle.

– Lähialueilla liikenneturvallisuutta on parannettu esimerkiksi tiehidasteilla aktiivisten asukkaiden vaatimuksesta. Asukasvaikuttamisen onnistuminen antaa toivoa  myös tälle projektille, sanoo liikenneryhmän perustaja Johanna Taskinen.

–   Nyt kun olemme muutaman hengen voimin saaneet toiminnan käyntiin, niin toivomme että asukkaat innostuvat kertomaan omia ehdotuksiaan, Taskinen sanoo. Liikenneryhmän jäsen ja As Oy Pistetalot 1:n hallituksen puheenjohtaja Matti Puromäki kannustaa myös taloyhtiöitä aktivoitumaan liikenneasioissa.

Liikenneryhmä käsittelee syksyllä 2011 ja keväällä 2012  neljä teemaa, joista ensimmäinen on jalankulku- ja pyöräily-ympäristö sekä kunnossapito.

–  Esimerkiksi Runar Schildtin puisto on keskeinen linkki joukkoliikenteenkäyttäjille. Monet  toivovat sinne parempaa valaistusta ja kunnossapitoa sekä reittien viitoitusta, Taskinen kertoo. 

Liikenneryhmä pyrkii selvittämään puiston kunnossapitoluokituksen ja mahdollisuudet luokituksen kohentamiseen.  Myös pyörien pysäköintiä Pohjois-Haagan ja Huopalahden juna-asemien kupeeseen halutaan parantaa.

Asukkailta kommentteja

Liikenneryhmän jäsenet toivovat alueen asukkaiden lähettävän ehdotuksia ja kommentteja Pohjois-Haagan kotisivujen keskustelupalstan kautta.  Myös facebookiin on perustettu Pohjois-Haagan liikenneryhmä. Marraskuun alusta lähtien Hakavuoren kirkolle ja kirjastoon on myös sijoitettu idealaatikot.

Taskisen mielestä pienetkin asiat kannattaa mainita, sillä ne voivat liittyä suurempaan kokonaisuuteen.

–  Emme kerää vain ongelmia, vaan myös mukavia vinkkejä esimerkiksi hyvistä pyöräreiteistä otetaan  ilolla vastaan.

Liikenneryhmän muistiot ja aineistot on luettavissa Pohjois-Haagan kotisivuilla.


Liikenneryhmän teemat syksy 2011- kevät 2012

- Jalankulku- ja  pyöräily-ympäristö sekä kunnossapito
- Ajonnopeudet ja turvallisuus tienylityksissä
- Liikennemäärät ja ruuhkat: Näyttelijäntie, Ilkantie, Kaupintie, Prisma
- Liikenteen tapahtumat: mm. Pyöräilyviikko, Pohjois-Haaga päivät, Liikkujan viikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti